Összeütközött két kisgép, heten meghaltak

2012.12.08. 20:11

Legalább hatan meghaltak szombaton, amikor két kisrepülőgép összeütközött a levegőben Frankfurt közelében. A német rendőrség szerint a gépek Frankfurttól 30 kilométerre északra, Wölfersheim térségében ütköztek össze. Az egyik gép pilótáját egyelőre eltűntként tartják nyilván.

A roncsok több száz méteren szóródtak szét, más részletek egyelőre nem ismeretesek. Az első jelentések arról szóltak, hogy lezuhant egy kisrepülőgép, és a balesetben négyen meghaltak. A hatóságok később jelentették be, hogy két kisrepülőgép ütközött össze, és a halálos áldozatok száma legalább hatra tehető, majd röviddel ezután ezt hétre módosították. A halottak között három gyerek van. A német hatóságok legújabb jelentése szerint az is elképzelhető, hogy az ütközésnek van egy nyolcadik áldozata is.

Jörg Reinemer, a rendőrség szóvivője elmondta, hogy a két gép kiváló látási viszonyok közepette repült, amikor helyi idő szerint negyed ötkor összeütköztek. Egyelőre nem tudni a baleset okát, a vizsgálati eredményekre valószínűleg napokat kell várni.

  A DPA német hírügynökség összesítése szerint idén ez volt a nyolcadik olyan baleset Németországban, amelyben kisrepülőgép járt szerencsétlenül, és az ilyen balesetek halálos áldozatainak száma már meghaladja a 20-at.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport