Emma
-2 °C
6 °C

Több mint ezer esküvőt tartottak Moszkvában a 12-es szám bűvöletében

2012.12.12. 18:14

Az évszázad utolsó bűvös napján több mint ezer ifjú pár határozta el az orosz fővárosban, hogy megtartja esküvőjét. Ezért történhetett, hogy az egyébként mínusz 12 fokos hideg ellenére a Moszkva központjában lévő Manyezs téren rövid, de fantáziadús menyasszonyi ruhában fényképeztette magát egy boldog ara. Egy felmérés szerint Oroszországban minden ötödik ember hisz a számmisztikában.

Utoljára 2007. július 7-én tartották Oroszország szerte fontosnak a házasulandók, hogy a hetes számok egybeesésekor kössék össze egymással életüket. Akkor csak Moszkvában több mint 1600 esküvőt tartottak. A házasságok 22 százaléka azonban így is válással végződött. Az orosz fiatalok ezért inkább a kevésbé népszerű dátumokat választják esküvőjük napjául, hogy bebizonyítsák: kapcsolatuk örökké fog tartani. Érdekes, hogy sokan nem tartanak a szerencsétlennek számító számoktól, így minden előítélet nélkül házasodnak 13-án, pénteken is.

Az orosz sajtó szerint az idén december 21-re jelzett világvégevárás hangulata egyáltalán nem érintette meg Moszkva és Oroszország lakosságát. Mint a Pervij kanal operatőre mesélte: az orosz állami televíziós csatorna a biztonság kedvéért mégis elküldött egy forgatócsoportot a maják földjére, hogy onnan tudósítson, ha mégis bekövetkezne az apokalipszis.

Cseljabinszkban már árulják a jegyeket a világvégére – számolt be szerdán a Rosszijszkaja Gazeta a különös akcióról teljes komolysággal. Ezer rubelért (körülbelül hétezer forint) bárki hozzájuthat a jegyekhez. Sőt, ha valaki csatlakozik valamelyik népszerű internetes közösségi hálózathoz, akkor féláron szerezheti be a belépőt, bár részleteket az orosz lap nem közöl részleteket arról, hogy mit is szerveznek világvége címén a szibériai nagyvárosban. A szervezők azt ígérik, ha nem lesz világvége, a bevételből gyermekotthonok lakóinak vesznek ajándékokat.