Botond, Mózes
10 °C
20 °C

Katalin hercegné ápolója felakasztotta magát

2012.12.13. 12:31 Módosítva: 2012.12.13. 12:37

Egyik kollégája és egy biztonsági őr talált rá annak az ápolónak a felakasztott holttestére, aki a Katalin hercegnét ellátó klinikán dolgozott. A nőnek a csuklóján is sérülések voltak, állapította meg a nővér öngyilkossága miatt indult vizsgálat. Két üzenetet találtak a szobában, egyet pedig a táskájában, ezek tartalma azonban nem ismert.

Jachinta Saldanha annak a kórháznak a telefonközpontjában dolgozott, ahova a terhes Katalin hercegnét szállították. Két telefonbetyárkodó rádiós műsorvezető magát a királynőnek és Károly hercegnek kiadva Katalin egészségügyi állapotáról érdeklődött. Saldanha bedőlt a viccnek, és kapcsolta az osztályos nővért, aki aztán megosztotta a terhes Katalin egészségi állapotával kapcsolatos érzékeny, személyes adatokat.

Bár a VII. Eduárd Kórház vezetése nem hibáztatta egyiküket sem, Saldanhát annyira megrázta a váratlan világhír, hogy három nappal később öngyilkos lett. Szerdán David Cameron brit miniszterelnök is részvétét fejezte ki a kétgyermekes asszony családjának a parlament ülése alatt, írja a BBC.

A két műsorvezető két tévéinterjút is adott, melyben megrendültnek és összetörtnek tűntek, a rádió vezetése pedig megszüntette a műsorukat, és megtiltotta a telefonbetyárkodást a többi munkatársának is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport