Őrizetben egy tízgyerekes kínai párttitkár

2012.12.14. 18:17

Őrizetbe vettek a kínai hatóságok egy körzeti parlamenti képviselőt, akiről kiderült, hogy négy felesége és tíz gyereke van. A többnejűség bűncselekmény Kínában, ráadásul a házaspárok többsége a jogszabályok értelmében eleve csak egy gyermeket nevelhet.

Sanhszi észak-kínai tartomány egyik vezetője szerint Li Csun-vent okirat-hamisítás gyanújával vették őrizetbe. További tizennégy embert is kirúgtak vagy megrovásban részesítettek hanyagság, illetve amiatt, hogy segítettek Linek okmányok beszerzésében a házasságon kívül született gyerekeinek – mondta el Hsziaotien körzet pártbizottságának illetékese.

A 43 éves Li Csun-ven Hsziaotien körzet képviselője és Hszincsuan falu párttitkára volt. A Hszinhua kínai hírügynökség értesülései szerint a férfit még szombaton vették őrizetbe, vasárnap pedig kizárták a körzeti, regionális parlamentből.

Li 1989-ben lépett házasságra Hu Jong-hsziennel, akitől négy gyereke született. További három nőtől másik hat gyermeke lett. Házasságlevelet is hamisított, hogy az egyik nő lakhatási engedélyt kaphasson. A házasságon kívül született gyereknek a családjogi szabályok értelmében nem jár lakcímbejegyzés, márpedig a vizsgálat szerint Li kilenc gyereke kapott ilyen igazolást.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás