Tarkón és íjjal is ölték a szüleiket

2012.12.14. 21:49

Az iskolai mészárlásoknál visszatérő elem, hogy a diákok a szüleiktől, nagyszüleiktől szerzett fegyverrel ölnek. Az viszont csak elvétve fordult elő, hogy a fegyvert nemcsak az iskolatársaik, tanáraik ellen fordították, hanem a szüleik ellen is – a mostani viszont már a második olyan eset volt, amikor az iskolai támadás célja a saját szülő elleni támadás. A connecticuti gyilkos, a gyanú szerint egy Ryan Lanza nevű fiatal bement az iskolába, ahol az anyja tanított, a tanteremben lelőtte őt és az összes tanítványát; később a lakásán az apja holttestét is megtalálták.

November végén egy wyomingi főiskolán támadta meg egy huszonöt éves férfi a saját édesapját. Az 56 éves James Krumm számítástechnika-oktató volt a főiskolán, éppen előadást tartott, amikor a fia, Christopher Krumm berontott a terembe, és a diákok szeme láttára meglőtte az apját egy csigás vadászíjjal. A fegyvert, amit pokrócba csomagolva csempészett be a főiskola területére, nem fordította mások ellen, módja sem lett volna rá. Az apja ugyanis csak megsérült a lövéstől, és a fiára támadt, végül Christopher dulakodásban közben egy késsel mindkettőjükön halálos sebet ejtett. Később kiderült, hogy a fiú néhány kilométerre ettől a helyszíntől megölte apja barátnőjét, a 42 éves Heidi Arnold matematika-tanárnőt.

Az első olyan iskolai merénylő, aki a szüleit is meggyilkolta, az akkor még csak 15 éves Kipland "Kip" Philip Kinkel volt. Az eset 1998-ban azzal kezdődött, hogy a fiút felfüggesztették az iskolába járás alól, mert töltött, lopott fegyver volt a birtokában. Ezután az apja otthon azt mondta neki, hogy bentlakásos iskolába küldi, ha nem változtat a viselkedésén. Kinkel ezután elővette apja elzárt puskáját, megtöltötte, és a konyhában tarkón lőtte az apját. Az anyja bő két órával később érkezett haza, rá hat lövést adott le: kétszer tarkón, háromszor arcon, végül szíven lőtte. Aztán elment az iskolájához, egy kávézóban tüzet nyitott, ketten meghaltak – egy 16 és egy 17 éves diák –, huszonöten megsebesültek. Kinkelt 111 év börtönre ítélték a feltételes szabadlábra helyezés esélye nélkül.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport