Timót, Xénia
2 °C
6 °C

Csetepatévá fajult egy vállalati buli

2012.12.15. 13:16
Több mint harmincan megsérültek egy thaiföldi autógyártó cég díjátadó ünnepségén, amely ismeretlen okból a résztvevők közötti csetepatévá fajult - közölte szombaton a thaiföldi rendőrség és média.

Az AutoAlliance Thailand - az amerikai Ford Motor Company és a japán Mazda Motor Corporation vegyesvállalata - gáláját a Bangkoktól 100 kilométerrel délkeletre lévő Chonburi egyik éttermében tartották péntek este, a rendezvényre a cég négyezer dolgozója volt hivatalos. Amikor a díjak átadására került sor, a színpad közelében néhány férfi poharakkal és palackokkal kezdte el dobálni egymást, sőt volt, aki még házi készítésű gránátot is "bevetett".

"Vacsoráztak és közben sokan lerészegedtek" - mesélte egy rendőrtiszt, aki segített a rend helyreállításában. "A dolgok akkor harapództak el, amikor néhányan üvegekkel kezdték el dobálni egymást" - tette hozzá, megjegyezve, hogy minden évben előfordul hasonló incidens.

A The Bangkok Post című thaiföldi napilap tájékoztatása szerint még lövések is eldördültek a rendezvényen. Azt nem lehet tudni, mi váltotta ki a dulakodást, amelyben több mint harmincan megsérültek, egyiküket válságos állapotban szállították kórházba.