Kelemen, Klementina
-3 °C
4 °C

Elraboltak két finnt és egy osztrákot Jemenben

2012.12.22. 09:00

Fegyveresek elraboltak pénteken a jemeni fővárosban két finn és egy osztrák állampolgárt - közölte egy meg nem nevezett helyi biztonsági forrás, hozzátéve, hogy feltehetőleg az al-Kaida terrorhálózathoz kötődnek az emberrablók.

Az osztrák külügyminisztérium megerősítette, hogy az egyik áldozat osztrák. Az egyik finn egy osztrák arab nyelvtanfolyamon vett részt Szanaában, a másik finn pedig turistaként érkezett Jemenbe - tette hozzá a biztonsági forrás.

Egy másik meg nem nevezett jemeni biztonsági forrás korábban arról számolt be, hogy a három külföldit - egy nőt és két férfit - egy elektronikai üzletből rabolta el a főváros központjában négy álarcos fegyveres, aki autón érkezett oda. A hatóságok keresik őket.

"Az al-Kaida körülbelül tíz nappal ezelőtt azzal fenyegetőzött, hogy elrabol külföldieket, valamint kirabol bankokat, ha nem engedik szabadon bebörtönzött társaikat" - mondta az illető.

Az osztrák külügyminisztérium szóvivője megerősítette, hogy a három elrabolt külföldi között van egy 26 éves osztrák férfi, aki nyelvtanfolyamon vesz részt Jemenben, de semmilyen egyéb részletről - például az emberrablók esetleges követeléseiről - nem tudott felvilágosítást adni.