Azt akarom csinálni, amit a legjobban szeretek, embereket ölni

2012.12.25. 23:24 Módosítva: 2012.12.25. 23:29
Háborúhoz fegyverkezett fel a helyi rendőrök szerint William Spengler, aki karácsonykor felgyújtotta a házát, majd megölt két embert. Megtalálták egy jegyzetét is.

"Fel akarom gyújtani az egész környéket és azt akarom csinálni, amiben a legjobb vagyok, embereket ölni." Többek között ez állt abban az írógéppel írt jegyzetben, amit a házát karácsonykor felgyújtó, majd két tűzoltót is meggyilkoló 62 éves William Spengler hagyott, írja a Washington Post.

Spengler revolverrel, vadászpuskával és gépfegyverrel fegyverkezett fel, mielőtt felgyújtotta saját házát a New York állambeli Rochester közelében, hogy így csalja csapdába a tűzoltókat, mondta Gerald Pickering rendőrfőnök. "Háborúhoz fegyverkezett fel, azért, hogy ártatlanokat öljön" - mondta a rendőrfőnök. A gyújtogatásban összesen hét ház égett le. Az első lövések után a kiérkező rendőrökkel is tűzharcba keveredett, végül öngyilkos lett.

A hátrahagyott jegyzet több oldalas, de a rendőrfőnök csak ezt az egy mondatot olvasta fel belőle. A gyilkosság indítéka ugyanakkor nem derült ki a levélből Pickering szerint.

A házban megtalálták Spengler 67 éves nővérének holttestét, de a rendőrök még nem tudták megállapítani, pontosan mikor és mitől halt meg. Spengler ismerősei szerint a férfi gyűlölte a nővérét. Őt magát ugyanakkor csendes embernek ismerték. A gyilkos korábban tizenhét évet ült börtönben, mert egy kalapáccsal megölte nagyanyját.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport