Mandela köszöni, jól van

2012.12.28. 17:03

Nelson Mandela, Dél-Afrika korábbi elnöke hosszas kórházi kezelés után otthonában lábadozik –számolt be róla a CNN pénteken. Unokája, Zaziwe Manaway mesélt a lapnak arról, hogy Mandela hallja a közelgő halálával kapcsolatos híreszteléseket, melyek az utóbbi napokban szárnyra kaptak az interneten.

"Mindezek azonban egyáltalán nem igazak. A nagypapám jól van" - mondta el Manaway. Szerinte kifejezetten bántó olvasni a közösségi oldalakon felbukkanó híreket arról, hogy Mandela hamarosan meghal otthonában.

Nyilatkozatában arra kérte a híresztelések terjesztőit, hogy legyenek figyelemmel a család és Mandela érzéseire és hagyják abba a hasonló hírek kreálását. Elmondása szerint Mandela minden reggel ébredése után elolvassa az aznapi újságokat, így pontosan tudja, milyen hírek keringenek személyéről.

A 95 éves Mandelát tavaly légzőszervi fertőzésessel kezelték, idén decemberben tüdőfertőzéssel került kórházba, december 15-én pedig a vesekövét is eltávolították.

Unokája szerint fontos, hogy az emberek megértsék, Mandelának az életkora miatt volt szüksége mindezekre az orvosi beavatkozásokra. Szerinte az ex-elnököt a lehető legjobb orvosi csapat látja el, akik nagyon jól bánnak a nagyapjával és Mandela is jól érzi magát. Otthonában a lábadozás alatt unokáival játszik - mesélte el Manaway.

Szerdán a jelenlegi elnök, Jacob Zuma egy szóvivője közölte a sajtóval, hogy Mandelát hazaengedték a kórházból és houghton-i otthonában folytatja a felépülést.

Mandela nem mutatkozott a nyilvánosság előtt a 2010-es dél-afrikai labdarugó világbajnokság mérkőzései óta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport