Ferenc, Olívia
-3 °C
3 °C

Az esküvőt tervezte a csoportos nemi erőszakba belehalt lány

2012.12.30. 22:13

Barátai és rokonai szerint az esküvőt tervezte szintén megvert barátjával az a 23 éves indiai lány, akit vasárnap temettek el, miután belehalt a csoportos nemi erőszak során elszenvedett sérüléseibe. A pár esküvője februárban lett volna.

A diáklányt december 16-án majdnem egy órán keresztül bántalmazták támadói, köztük a busz vezetője Delhiben egy autóbuszon, miután a gyanútlan lány és kísérője – mint utólag kiderült, vőlegénye – felkéredzkedett a járműre. A tettesek a fiút, majd őt is brutálisan összeverték egy vasrúddal, végül kilökték őket az úttestre.

A lány életveszélyes állapotban került kórházba Delhiben, agykárosodást szenvedett, szívműködési zavarai jelentkeztek, illetve tüdő- és hasi fertőzése volt. Szerdán Szingapúrba szállították különleges kezelésre.

Szombaton több szerve is leállt, az orvosok nem tudták megmenteni az életét. Holttestét hazaszállították, Delhi repülőterén Manmohan Szingh indiai miniszterelnök és Sonia Gandhi, a kormányzó Kongresszus párt vezetője is lerótták kegyeletüket.

A brutális nemi erőszak miatt tüntetések robbantak ki Indiában, az összecsapásokban egy rendőr meghalt, több mint százan megsérültek. A BBC szerint minden évben több száz nemi erőszakot regisztrálnak Delhiben.

Pénteken megmérgezte magát egy 17 éves indiai lány, aki korábban nemi erőszak áldozata lett. A lány többször a rendőrséghez fordult, a hatóságok viszont arra próbálták rábírni: fogadjon el pénzt, vagy menjen feleségül valamelyik támadójához.