Petárdázás miatt halt meg két olasz férfi

2013.01.01. 10:54

Olaszországban két férfi meghalt, százhuszan pedig megsebesültek a szilveszter éjszakai petárdáktól. A Nápoly közeli Casertában egy 52 éves étteremtulajdonost az általa meggyújtott petárda ölte meg. Beneventóban egy férfit az arcán találta el a kertjéből elindított szilveszteri rakéta. Az év utolsó éjszakáján felrobbantott petárdák Campania tartományban okozták a legtöbb balesetet. Csak Nápoly városában 82 személy sebesült meg, közöttük 12 gyerek, akinek a kezében robbant fel az esetek többségében a feketepiacon beszerzett petárda.

Nápoly utcáin hétfőn egy petárdákat szállító jármű is a levegőbe repült, hárman sebesültek meg, közöttük a jármű közelében haladó busz vezetője. A legkeresettebb petárda egyébként Nápolyban a spread elnevezésű volt, amelyet a hosszú lejáratú államkötvények hozamkülönbségéről kereszteltek el. A Monti-kormány ugyanis 2012-ben a spreadre hivatkozva vezette be megszorításait.

Rómában négyen szenvedtek súlyos kézsérülést, egy román bevándorlónak amputálni kellett egyik kézfejét. Hiába a még szilveszter éjszaka is folytatott szigorú rendőri ellenőrzés, amelyek során tonnaszámra foglaltak le petárdákat, Olaszországban nem sikerült csökkenteni a sebesültek számát. A szardíniai Cagliari polgármestere megoldásként zéró toleranciát hirdetett és betiltotta a petárdákat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport