Orbán
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Dzsihádista hadúr vadászik Harry hercegre

2013.01.02. 11:35

Az USA által az egyik legkeresettebb terrorista szerint Harry herceg egy sakál, aki részegen akar ártatlan afgánokat mészárolni – írta meg a Telegraph. A terrorista a Daily Telegraphnak az afgán-pakisztáni határ közelében lévő bázisán adott interjút.

Gulbuddin Hekmatyar, aki Afganisztán korábbi tálib miniszterelnöke volt, azt mondta, hogy a tálibok vadásznak Harryre, aki szerinte egyszer már egy lyukba bújt el előlük. A terrorista azt is megígérte, hogy amíg a britek 2014-ben ki nem vonulnak, addig egyre növekvő intenzitással fogják őket megtámadni és megölni.

A herceg – akit a hadseregben Wales százados néven szólítanak – szeptember elején érkezett meg Camp Bastionba, ahol négy hónapon keresztül szolgál egy Apache típusú helikopter pilótájaként. Amikor megérkezett a támaszpontra, Zabihullah Mudzsahid, a tálibok szóvivője egy nyilatkozatban kijelentette, hogy meg akarják ölni a herceget, és már egy tervet is kidolgoztak erre. Szeptemberben a tálibok amerikai egyenruhában rohamozták meg azt a bázist, ahol Harry szolgál.

Harry korábbi, 2007 decemberi kiküldetését a brit hadsereg biztonsági okokból titokban tartotta és csak a misszió végén hozta nyilvánosságra.