Befolyásos tálib hadúrral végzett a légicsapás

2013.01.03. 07:32

Egy amerikai dróntámadás végzett Nazír molla magas rangú tálib vezetővel Pakisztánban, jelentették hírszerzési források. A tálib vezér mellett helyettese és nyolc másik ember is meghalt Dél-Vazirisztánban a törzsi területeken.

Nazír mollát tették felelőssé az Afganisztánban szolgáló amerikai csapatok elleni támadásokért. Novemberben már megsebesült egy öngyilkos merényletben. Az nem volt egyértelmű a híradásokból, hogy a dróntámadás a házát érte, vagy pedig az autójában végeztek vele az afgán határ közelében, írja a BBC.

Elemzők szerint Nazír a háttérben megállapodást kötött a pakisztáni vezetéssel, és szemben állt a pakisztáni tálibokkal, mivel elsősorban az amerikai csapatok voltak a célpontjai, nem pedig pakisztáni katonák.

Észak- és Dél-Vazirisztán törzsi területein összesen tizenhárom ember halt meg csütörtök hajnalban amerikai dróntámadásokban.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek