Laura, Alida
16 °C
32 °C

Kisgyerekek fagytak meg Szibériában

2013.01.03. 17:01

Két kisgyermek megfagyott és meghalt, kettőt kórházba kellett szállítani, miután szüleik magukra hagyták őket az oroszországi Bajkálon túli területen. A Mongóliával és Kínával határos orosz területen lévő Csita városában még szerdán találták meg a két halott fiúgyermeket és lánytestvéreiket a négygyermekes család otthonában.

A kicsiket szüleik felügyelet nélkül hagyták egy családi ház melléképületében. Az egyik fiú alig múlt egyéves. A 2009 és 2011-es születésű lányoknak a lábukon keletkezett fagyási sérülés.

A Ria Novosztyi orosz hírügynökség értesülése szerint a rendőrséget azok a szomszédok értesítették az esetről, ahol az apa tartózkodott. Az egyik kislány hozzájuk kopogott be, és amikor észrevették rajta a fagyási sérülést, keresni kezdték a többi gyermeket.

A szibériai régió rendőrsége azt állítja, hogy korábban nem volt gondjuk a gyermekeket magukra hagyó szülőkkel. Az Interfax orosz hírügynökség jelentésében ugyanakkor az áll, hogy Szövetségi Nyomozó Bizottság Bajkálon túli területi hivatala nemcsak az italozó szülők ellen indított büntetőeljárást, hanem azt is vizsgálja, hogy a rendőrség miért nem foglalkozott a négygyermekes családdal, ahol a szülők rendszeresen ittak.

Oroszországban a december közepén tapasztalt rendkívüli hidegben 123 ember meghalt, és több mint ezerhétszázan szenvedtek fagyási sérüléseket, vagy kihűlés miatt kellett kórházba szállítani őket.