Letartóztatták a részeg pilótát

2013.01.04. 18:42

Letartóztatták pénteken az American Airlines légitársaság tulajdonában álló American Eagle egy pilótáját az amerikai Minneapolis-St. Paul repülőterén, miután az utasoknak feltűnt, hogy bűzlik az alkoholtól, és értesítették a reptér rendőrségét. A repülőtér szóvivője elmondta, hogy a pilóta már a gépen ült, és az indulás előtti ellenőrzést végezte, amikor a rendőrök megjelentek a fedélzeten, és megszondáztatták. Helyi idő szerint reggel fél 7-kor alkoholos befolyásoltság gyanúja miatt letartóztatták, és vérvételre egy kórházba szállították. A helyi lap, a StarTribune tudósítása szerint 53-an ültek a Bombardier CRJ-700 típusú gépen.

A pilóták megengedett véralkohol-szintje az Egyesült Államokban 0,04 ezrelék, fele az autósoknál engedélyezett szintnek.

A részeg pilótákkal időről időre meggyűlik a bajuk a légitársaságoknak: tavaly februárban a Frontier Airlines, májusban a SAS, júliusban az America West, augusztusban a QANTAS pilótája keveredett ittas vezetés vagy annak kísérlete gyanújába.  • Hírek
  • Hírek