Illés
16 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Lelőttek egy osztrák turistát Etiópiában

2013.01.07. 16:04

Fegyveresek osztrák turistákra támadtak Etiópiában, és megölték egyiküket, egy 27 éves felső-ausztriai férfit - közölte hétfőn az osztrák külügyminisztérium. Martin Weiss, a bécsi szaktárca egyik szóvivője elmondta, hogy a négy osztrák állampolgár egy helyi utazási iroda szervezésében raftingtúrán vett részt a Kék-Níluson. Ismeretlenek vasárnapra virradóan a folyó partján támadtak rájuk, hogy elvegyék értékeiket.

A másik három túrázónak nem esett baja, és már biztonságban vannak. Az elkövetőket keresik a hatóságok.  Az incidens az etiópiai fővárostól, Addisz-Abebától mintegy 570 kilométerre történt. A szervezett túrára a támadás elszenvedőin kívül még további hat osztrák fizetett be, ők külön csónakkal utaztak.

Az osztrák külügyminisztérium tavaly részleges utazási figyelmeztetést adott ki Etiópiára vonatkozóan a "terrortámadások megemelkedett kockázata" miatt, miután 2012 januárjában az észak-etiópiai Afar régióban terroristák megöltek öt európai turistát: egy osztrák, két német és két magyar állampolgárt.