A 8. merényletet is túlélte a keresztapa

2013.01.10. 12:48 Módosítva: 2013.01.10. 13:04

Legalább heten megsérültek Tel-Aviv északi részén, amikor felrobbant egy autó, írja a Haaretz című lap online kiadása.

A rendőrség gyanúja szerint a robbanószerkezetet egy motoros hozta működésbe, aki a helyszín közelében volt. A feltételezések szerint a merénylet leszámolási kísérlet volt, nem politikai indíttatásból követték el. Egy ismert gengsztert akartak eltenni láb alól: Niszím Alperon már hét hasonló támadást élt túl az elmúlt 12 évben.

Szemtanúk szerint a bomba akkor robbant fel, amikor a férfi kiszállt a kocsijából, néhány másodpercen múlt az élete. A fekete Mazda épp elhajtott, amikor felrobbant, és a robbanás egy közeli buszt is elért, amin több utas megsérült.

Legutóbb tavaly júniusban próbálták meg felrobbantani a kocsiját, akkor a 70 éves tanácsadója szerzett égési sérüléseket. 2000-ben ugyanezen a helyen egy robbanószerrel megpakolt motort robbantottak fel Alperon motorjának közelében. 2002-ben egy bérgyilkost küldtek rá, de a testőre megfékezte a támadót. 2003-ban két alkalommal is rálőttek. 2006-ban az autómosójában robbant egy bomba, de azt is túlélte. 2007-ben kétszer is megpróbálták megölni: először egy kávézóban törtek az életére, majd fegyveresek támadták meg a házát. A támadókat a kiérkező rendőrök állították meg, egyikük meg is sérült a kialakult tűzharcban.

Niszím Alperon testvérét, aki a család feje volt, 2008. novemberben ölték meg: a kocsija – a bíróságról hazafelé – egy bombán hajtott át, ami abban a pillanatban robbant fel, hogy az autó fölé ért.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport