Két robbantás, 56 halott Pakisztánban

2013.01.10. 16:42

Összesen 56 halottja és több mint száz sebesültje van azoknak a robbantásoknak, amelyek két pakisztáni városban, Kvettában és Mingorában történtek csütörtökön - írja a BBC.

Kvettában, Beludzsisztán tartomány fővárosában tizenegyen haltak meg és negyvenen sérültek meg egy robbantásban, amelyért egy helyi katonai csoport vállalta a felelősséget, írta a Reuters. A kvettai piacon felrobbantott bombával egy rendőrjárőrt akartak kiiktatni a merénylők, de az áldozatok nagy része a piac zöldség- és ruhaárusai közül került ki, közölte a helyi rendőrség.

A robbantást végrehajtó Egyesült Baluh Hadsereg egyike azoknak a fegyveres csoportoknak, amelyek Baluhisztán felszabadításáért harcolnak. A nyolcmillió lakosú, elszegényedett térségben komoly gáz-, réz- és aranykészletek találhatók.

Szvat tartomány legnagyobb városában, Mingorában huszonegy halottat és hatvan sebesültet számoltak össze, de a halottak száma még nőhet, mivel sok sérült kritikus állapotban van. A mingorai tragédiát a rendőrség szerint egy gázpalack okozta, de a szemtanúk nem láttak gázpalackot a baleset helyszínén, és szerintük az nem is okozta volna ennyi ember halálát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport