Emőke
4 °C
20 °C

Hatan erőszakolták meg a buszra szálló nőt

2013.01.13. 11:45 Módosítva: 2013.01.13. 12:45

Újabb csoportosan elkövetett nemi erőszak tetteseit fogták el Indiában vasárnap: a történtek kísértetiesen hasonlítanak az egy hónappal ezelőtt Újdelhiben elkövetett, óriási felháborodást kiváltó esetre. A rendőrség beszámolója szerint ezúttal egy 29 éves nőt erőszakoltak meg péntek éjjel India északi részén. A gyanúsítottak közül hat férfit őrizetbe vettek, egy továbbit pedig még keresnek.

Az áldozat autóbuszra szállt, hogy férje családjához utazzon az észak-indiai Pandzsáb államba. Amritszár város közelében egy házba hurcolták erőszakkal, majd a busz sofőrje és öt férfi megerőszakolta. A brutális cselekmény után a fiatal nőt kirakták az út mentén, nem messze attól a falutól, ahol férje szülei élnek.

December közepén egy 23 éves orvostanhallgató lányt erőszakolt meg és bántalmazott egy banda Újdelhiben egy autóbuszon. A nő két hét múlva belehalt belső sérüléseibe. Barátját is súlyosan bántalmazták, de ő túlélte az esetet. A fiatal férfit barátnőjével együtt a csoportos erőszak után kidobták a buszból, de a párról előtte még letépték ruháikat.

A decemberi esetnél az öt - 19 és 35 év közötti - vádlott között van a busz vezetője is, akinek felelnie kell bizonyos bizonyítékok eltűnéséért: a tett után állítólag elégette a nő ruháit, és megpróbálta alaposan kitakarítani az autóbuszt.

Az ügy óriási felháborodást váltott ki Indiában, és nagy nemzetközi visszhangot is keltett. Indiában a tavaly hivatalosan bejelentett 24 206 nemi erőszakcselekménynek mindössze 26 százaléka végződött valamilyen ítélettel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!