Szilvia
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Krokodillal buktak le az orosz–ukrán határon

2013.01.15. 19:40

Egy ukrán házaspár krokodilt próbált utazótáskában becsempészni Oroszországba.

A zöldfolyosón próbáltak átjutni, mondván, hogy nincs semmi elvámolnivalójuk. A Harkiv megyei határőröknek viszont gyanús lett az autóban utazók idegessége, ezért úgy döntöttek, hogy átvizsgálják a gépkocsit.

Az autó hátsó ülésén egy sporttáskában egyéb dolgok közé rejtve egy pokrócba csavart hüllőt, pontosabban egy, a krokodilok rendjébe tartozó dél-amerikai kajmánt találtak.

A Kuzja névre keresztelt hatéves hüllő igen rossz állapotban volt, kis híján teljesen kihűlt. Az elkobzott állatot a harkivi állatkertbe szállították, ahol egyelőre karanténba helyezték, de ígérik, hogy amint egészségileg helyrejön, bemutatják a látogatóknak.

"A kajmán komoly stresszt élt át, a szája szalaggal át volt kötve, és teljesen átfagyott. Ráadásul mindössze 85 centiméteres, pedig a korát tekintve legalább másfél méteresnek kellene lennie. Ez arról tanúskodik, hogy gazdái nem etették rendesen, és túl kicsi terráriumban tartották" - fejtette ki az állatkert igazgatója, Alekszij Hrihorjev. Az állatkertben előbb egy nagy medencébe tették, ahol fokozatosan melegítették fel a vizet 28-30 Celsius fokra, utána pedig karanténba helyezték.

Arról, hogy a krokodil végleg az állatkertben marad-e vagy sem, az illetékes bíróság dönt majd, a hüllő tulajdonosai ellen ugyanis eljárást indítottak.