Hármas robbantás Észak-Szíriában

2013.01.16. 17:07

Három, gépkocsiba rejtett pokolgép robbant gyors egymásutánban szerdán Szíria északi részén, Idlíb városában. A merényletsorozatban legalább 24-en életüket vesztették, sokan megsebesültek - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű, londoni székhelyű ellenzéki szervezet.

Az áldozatok többsége a kormányerők tagja. Az egyik pokolgép a szíriai kormányzat belbiztonsági hivatalának helyi épülete előtt lépett működésbe, egy másik a helyi rendőrségi központnál, a harmadik egy ellenőrzőpontnál. A Sana hivatalos szíriai hírügynökség arról számolt be, hogy öngyilkos terroristák léptették működésbe a pokolgépeket. Rámi Abder-Rahmán, az OSDH elnöke szerint a halálos áldozatok száma várhatóan nőni fog, mivel több sebesült állapota válságos.

Idlíb tartomány jelentős része a felkelők kezén van, de a tartományéval azonos nevű várost továbbra is a kormányhoz hű katonák tartják ellenőrzésük alatt.

Egyetemen is robbantottak

Az összehangolt merényletsorozatot egy nappal azután hajtották végre, hogy az aleppói egyetemen robbanásokban több mint 87-en vesztették életüket. Az állami sajtó szerint terrorcselekményt követtek el a felsőoktatási intézmény ellen. A közel-keleti országban nap mint nap több tucatnyian halnak meg, de a túlnyomórészt vizsgázó egyetemisták életét követelő incidens különösen megbotránkoztatta a lakosságot. A szíriai Muzulmán Testvériség az újabb vérfürdővel kapcsolatban bírálta a nemzetközi közösség hallgatását.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport