Börtön a 2 girls, 1 cup rendezőjének

2013.01.18. 19:38

Négy év börtönbüntetésre ítélték az Egyesült Államokban Ira Isaacsot, az interneten komoly karriert bejárt botrányvideó, a 2 girls, 1 cup rendezőjét, írja a Huffington Post.

A videón, amibe alighanem így vagy úgy mindenki belefutott, és ami mára a kétezres évek internetének egyik kultikus botrányköve lett, két lány művel nehezen emészthető dolgokat egy csészével. A 61éves rendező egy másik videója is szerepelt egy vádiratban, a 37 perces felvételen egy nő közösült állatokkal.

A bíróság Isaacs bűnösségét már tavaly áprilisban kimondta. Az ítélet szerint megsértette a szövetségi obszcenitási törvényt, miután bestiális és extrém fetisiszta videókat árult. A bírói indoklás szerint filmjei jogerősen obszcének, hiányzik belőlük az irodalmi, művészi, politikai és tudományos értékek csírája is.

Isaacs ugyanakkor végig kitartott amellett, hogy művei beleférnek az Alkotmány első kiegészítése által biztosított szólásszabadságba. Ezzel érvelt ügyvédje is, aki ugyan elismerte, hogy Isaacs videói messze vannak a mainstream pornó termékeitől. Ugyanakkor filmjeiben nem szerepeltek gyerekek és azokat csak felnőtteknek adták el.

Az ítélet után Isaacs elmondta, olyan ez számára, mintha az Oscar-díjat nyerte volna meg: "Ha egy művész olyan sok embert tud felháborítani, hogy a végén börtönbe kell küldeni a társadalom megvédése érdekében, az tényleg elmond valamit."

"A legtöbb sokkoló művész erről a figyelemről álmodik. Igaz, a börtönrész nélkül." .-tette hozzá.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport