Muszlim erkölcsvédők járőröznek Londonban

2013.01.20. 16:02

Muszlim "erkölcsjárőrök" zaklatják a szerintük nem megfelelő öltözetű vagy alkoholt fogyasztó londoniakat a brit főváros egyes negyedeiben. A panaszok miatt a Scotland Yard erősítette jelenlétét az érintett városrészekben.

A The Sunday Times című tekintélyes vasárnapi konzervatív brit lap beszámolója szerint a londoni iszlám közösség szélsőséges tagjai "Muszlim Járőr" néven alakítottak csoportokat London zömmel muszlim bevándorlók lakta negyedeinek "megvédése" céljából.

A lap által látott videófelvételek egyikén a "járőrözők" kiragadnak egy sörösdobozt egy fiatalember kezéből az utcán, figyelmeztetve az illetőt, hogy muszlim negyedben jár, ahol tilos az alkoholfogyasztás. Egy másik férfit arra kényszerítettek, hogy öntse ki a kezében lévő sörösdoboz tartalmát, és közölték vele, hogy az alkohol "maga a gonosz".

Ugyancsak látszik a felvételeken, amint az egyik "járőr" a nyílt utcán szidalmazni kezd egy fehér brit nőt, amiért az miniszoknyában, barátjával kézen fogva sétált. A YouTube videómegosztó portálra felkerült képsorok felirata "önbecsülés nélküli pucér állatoknak" nevezi az így öltözködő nőket, és tudatja, hogy a csoport mindent megtesz a nem megfelelőnek tartott női öltözködés, valamint az alkoholfogyasztás betiltásáért.

A "Muszlim Járőr" külön csatornát is létrehozott a YouTube videomegosztó portálon, amelyen a "Saria: az Egyesült Királyság jövője" jelszó volt olvasható, utalva a szigorú iszlám törvénykezésre. A csatornára feltöltött videókat a YouTube mindazonáltal törölte, mert a tartalmak sértették a portál által a zaklatás és a fenyegetés tilalmára érvényben tartott szabályokat - írta a The Sunday Times.

A lap szerint a fanatikusok - akik közül sokan az egyik legszélsőségesebb nagy-britanniai iszlám csoport, a 2001-ben betiltott el-Muhadzsirun valamelyik utódszervezetének tagjai - festékszórókkal rendszeresen lefestik a melltartókat és egyéb női alsóneműket reklámozó közterületi plakátokat is, "gusztustalan nyilvános pornográfiának" nevezve az ilyen hirdetéseket.

A Scotland Yard szóvivője közölte, hogy az érintett londoni negyedekben járőröző rendőri egységek létszámát megemelték a hasonló cselekmények elkövetőinek kiszűrése és a helyi lakosság megnyugtatása végett.  • Hírek
  • Hírek