Ferenc
10 °C
29 °C

Halogatja a bíróság a Berlusconi-pert

2013.01.22. 01:04
Nem függesztette fel a Ruby-pert a milánói bíróság, hétfőn azonban úgy döntött, hogy a Silvio Berlusconi ellen, prostitúcióra való kényszerítés miatt indított eljárásban csak a februári választások után hoz ítéletet.

Másodszorra is nemet mondott a milánói bíróság a Ruby-pernek a Berlusconi védelme által kért felfüggesztésére. "Vagy bíróságra járunk, vagy a választási kampánnyal foglalkozunk" - hangoztatta Nicolo Ghedini, Berlusconi ügyvédje, aki maga is jelöltként indul a jobbközép Szabadság Népe (PdL) szenátusi listáján.

Ghedini január 14-én is a per felfüggesztését kérte a választási kampány idejére. A bíróság akkor is nemet mondott. Most a bíróság azzal módosította korábbi döntését, hogy a per utolsó két tárgyalási napját márciusra tette át. A Ruby-pernek a tervek szerint március 11-én kellene lezárulnia, tehát az ítélet a februári választások második fordulója után születhet meg.

A 2011-ben kezdődött Ruby-perben a 77 éves Berlusconit kiskorú lány prostitúcióra való kényszerítésével és hivatali hatalommal való visszaéléssel vádolják. Az eddigi tárgyalásokon vád és védelem azokat a fiatal nőket kérdezte, akik a Berlusconi által rendezett partikon vettek részt. Mint kiderült, a politikus a mai napig 42 lányt támogat fejenként havi több mint kétezer euróval.

Január 14-én a bíróságon megjelent az idén 21 éves Szívtipró Rubyként ismert marokkói Karima El Mahroug, aki négy évvel ezelőtt 14 alkalommal lépett fel az akkori kormányfő Milánó közeli villájában. Rubyt a védelem szólította tanúként, de végül nem szólalt meg. Berlusconi tavaly októberben önként nyilatkozott a bíróságon, azt hangoztatva, hogy soha nem volt szexuális kapcsolata Rubyval.