Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-5 °C
1 °C

Házkutatás az Erdélyi Magyar Néppártnál

2013.01.25. 14:26 Módosítva: 2013.01.25. 17:02

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) nyilatkozatban közölte, hogy csütörtök este a rendőrség házkutatást tartott a párt kampányirodájában, Kovásznán. A rendőrök házkutatási parancsot mutattak föl, és közölték, hogy a párt által bérelt irodahelyiséget is magába foglaló ingatlan tulajdonosa ügyében vizsgálódnak, aki ellen 2011-ben indult bűnvádi eljárás. A házkutatás során a rendőrök csempészett cigarettát és alkoholt kerestek.

Az EMNP furcsának találta, hogy éppen az időközi polgármester-választásra készülő párt irodájában kutattak a rendőrök. "Ha az akció valódi célja a megfélemlítés, akkor a lehető leghatározottabban el kell ítélnünk azt" - áll az EMNP közleményében.

Iulia Grigoras, a Kovászna megyei rendőrkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta, a rendőrség ügyészségi felhatalmazás alapján járt el, és a helyszínen szembesült azzal, hogy az illető helyiségben már nem bár, hanem kampányiroda működik. "Ezek után már nem került sor házkutatásra" - nyilatkozta a szóvivő. Iulia Grigoras azt is megemlítette, az érintettek nem tudták bemutatni a helyiség bérleti szerződését.  • Vennék
  • Hírek