Meghalt Milosevic bátyja

2013.01.29. 21:20
Belgrádi hírügynökségi jelentések szerint kedden hosszú betegség után meghalt Slobodan Milosevic idősebb testvére. Borislav Milosevic a 1990-es években moszkvai nagykövetként dolgozott.

Meghalt a Milosevic-család idősebb tagja.

Slobodan Milosevic, korábbi jugoszláv és szerb elnök bátyját a belgrádi KBC Dedinje klinikán kezelték súlyos szívpanaszai miatt.

A jelentések szerint Borislav Milosevic-et több hónapja kritikus állapotban szállították Montenegróból a szerb fővárosba.

Az 1936-os születésű Borislav Milosevic az 1990-es évek második felében Oroszországban teljesített diplomáciai szolgálatot. Moszkvai nagykövetként jó kapcsolatokat ápolt vezető orosz politikusokkal. Sokan ma is úgy vélik, ő intézte el, hogy unkaöccse és menye 2000-ben elhagyhassa Szerbiát.

Az 1941-ben született Slobodan Milosevic hét éve halt meg. Az akkor 64 esztendős politikust hágai Nemzetközi Törvényszék börtönében, cellájában találták holtan.

Először öngyilkosságra gyanakodta, de később bebizonyosodott, hogy az ő halálát is szívbetegség okozta. Szimpatizánsai és család Hágát éppen azzal vádolták, hogy megölte a politikust, mert nem engedélyezte moszkvai gyógykezelését.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport