János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Merénylet egy örmény elnökjelölt ellen

2013.01.31. 23:21

Lőfegyverrel rátámadtak és megsebesítették a közelgő elnökválasztások egyik jelöltjét Örményországban. Parujr Ajrikjan, a Nemzeti Önrendelkezés elnevezésű szövetség elnökjelöltje ellen Jereván központjában található lakásánál követték el a merényletet, a politikust vállon találta egy lövedék. A 64 éves politikust a helyi televízió közlése szerint kórházba szállították.

Ajrikjan - aki a Szovjetunió éveiben neves másként gondolkodó volt, állampolgárságától is megfosztották - a február 18-án tartandó elnökválasztás nyolc jelöltjének egyike. A legfrissebb közvélemény-kutatás szerint a szavazatok mintegy 4 százalékára számíthat a voksoláson, amelynek fő esélyese a jelenlegi örmény államfő, Szerzs Szargszján. A volt szovjet köztársaságban eddig komolyabb incidens nélkül zajlott a kampány.