Szunnita vezetőket lőttek le Pakisztánban

2013.01.31. 18:59

Motoros merénylők agyonlőttek csütörtökön három szunnita vallási vezetőt Karacsiban – jelentette a pakisztáni rendőrség.

A szunnita és síita militánsok közötti konfliktusok állnak több, a közelmúltban végrehajtott merénylet mögött. Rendőrségi források szerint több mint kétszáz embert öltek meg januárban a kölcsönös felekezetközi támadásokban, bár azt nem tudják, hogy ezek közül hány minősül célzott merényletnek.

"Három motorkerékpáros tartóztatta fel az áldozatok járművét, s az egyikük az ablakon át tüzet nyitott a bent ülőkre" – közölte egy rendőrségi vezető a legutóbbi gyilkosságról, amelyet felvett egy térfigyelő kamera, így utólag a televíziók is lejátszották.

"Nem számítunk igazságszolgáltatásra" – mondta Kari Mohammad Iszlám, az egyik legnagyobb szunnita vallási párt, a Dzsamiat-Ulema-e-Iszlám karacsi szervezetének vezetője.

"Az egész ország, Karacsi polgárai, a diákság és a papság kimerültek az elöljáróink elhantolásában. Közeledik az idő, amikor az utcára hívunk mindenkit" – fenyegetőzött a politikus.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport