Dačić vizsgálatot rendelt el a villantós interjú miatt

2013.02.01. 09:27

Bár csütörtök délelőtt még csak egyszerű tréfának tűnt, estére már nemzetbiztonsági botránnyá dagadt az a kandikamerás tévéinterjú Szerbiában, mely során a riporternő lábát széttárva megvillantotta nemi szervét a szerb miniszterelnök, Ivica Dačić előtt. A jelenetet a Nemoguća Misija (Lehetetlen küldetés) című kandikamerashow-ban vetítették volna le, de péntekre már a műsor honlapjáról is eltávolították az előzetest, az interjú pedig egészen biztosan nem kerül adásba.

„Az egész ügyet alaposan kivizsgáljuk” – nyilatkozta a Blic című szerb bulvárlapnak Ivica Tončev, a miniszterelnök nemzetbiztonsági főtanácsadója. Szerinte a műsor nemcsak Dačićot, hanem „egész Szerbiát kifigurázta”, írja a Reuters.

Pedig minden olyan ártatlanul indult. Dačić az előzetes alapján tisztességgel helytállt a nem mindennapi helyzetben. Arcán ugyan megjelent egy szemérmes mosoly, de nem viselte rosszul a történteket. „Csak jókat tudok mondani a miniszterelnökről. Erős és határozott, igazi férfi. Ő az, akinek vezetnie kell az országot” – nyilatkozta az álriporter, a 35 éves újvidéki Branka Knezević, aki korábban a horvát Playboyban is szerepelt már.

A Youtube-ra feltöltött előzetest csütörtök délelőttig több mint 2,5 millióan látták, ez a hétmilliós ország lakosságának több mint harmada. A videó megosztotta a közvéleményt. A 28 éves belgrádi Dejan Perović szerint a miniszterelnök jól kezelte a helyzetet. „Ő is férfi, és egyetlen férfi se maradt volna érzelemmentes egy ilyen szituban” – mondta. A nyugdíjas Olga Mijatović szerint viszont "megvetendő" ami történt, mert „Dačićot és az országot is megalázták”.

A vajdasági Magyar Szó beszámolója szerint a szerb rendőrszakszervezet annak azonnali megállapítását követelik, hogy a műsort készítő Pink televízióban ki a felelős a miniszterelnökség mellett a belügyminiszteri posztot is betöltő Dačić megszégyenítéséért.

A miniszterelnök – és Slobodan Milošević egykori szerb elnök, akinek Dačić annak idején szóvivője is volt – pártja, a Szerbiai Szocialista Párt pedig egyenesen azt követeli, hogy „lehetetlenítsék el az ehhez hasonló szemét népszerűsítését”.  • Tippek
  • Bankszámla