Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Magyar férfit keres a Scotland Yard

2013.02.04. 12:11
article-2272977-1750EF62000005DC-408 306x423
Fotó: Crimestoppers

A Daily Mail közzétette az Egyesült Királyság 16 legkeresettebb európai bűnözőjét, hátha valaki felismeri őket, és tud segíteni. Az országban szökésben lévő személyeket olyan súlyos bűncselekményekkel gyanúsítják, mint az emberrablás, a nemi erőszak vagy a gyilkosság. Mindegyiket körözik saját országukban, ezért is próbáltak meg Nagy-Britanniában elbújni.

A bűnözők közül hét lengyel, három román, kettő albán, kettő litván, egy török és egy magyar. Az utóbbi az 52 éves Nemes László, akit súlyos testi sértésért és verekedésért köröznek. Nemes a gyanú szerint a magyar-szerb határon át csempészett embereket, és úgy tudni, hogy Kelet-Londonban van.

A 16 férfi között vannak, akiket gyilkosság miatt keresnek, de akad olyan is, akit baseballütős támadással, drogkereskedéssel vagy fegyveres rablással gyanúsítanak.

A fotók megtalálhatók a www.crimestoppers-uk.org oldalon is, és ide lehet fordulni, ha valaki tud valamit a körözött emberekről. Az oldal elindítója, a tory Lord Ashcroft azt mondta: „Az embereknek joguk van félelem nélkül élni, és arra ösztönözzük a nyilvánosságot, hogy hívjanak minket teljesen névtelenül, ha felismerik a körözött személyeket, vagy bármilyen információjuk van a hollétükről.”