Nárcisz
7 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Magyar bankrablót fogtak el Las Vegasban

MTI/Index
2013.02.05. 18:08

A Las Vegas-i rendőrség megsebesített és elfogott egy magyar férfit, aki múlt szombaton kirabolt egy bankot Las Vegasban – írta hétfőn a Las Vegas Review-Journal. A 40 éves H. Tamást a U.S. Bankból elrabolt bankjegyek közé elrejtett nyomkövető segítségével fogták el. A férfi 6500 dollárt  (1 millió 400 ezer forintot) zsákmányolt a szombaton elkövetett bankrablással. Egy .44-es revolvert és egy légpisztolyt használt a bűncselekményhez.

A magyar bankrabló ámokfutása Las Vegasban - nagyobb térképre váltás

A bankrablóra a nyomkövető erős jelét észlelő rendőrök találtak rá, amikor éppen egy Rapid Cash nevű pénzintézetbe hajott a Sahara Avenue-n, ahol az autójára felvett zálogkölcsönt akarta kifizetni. H. Tamás nekihajtott a járőrkocsinak, majd futva menekült.

A U.S. Bank fiókja a South Rainbow Boulevard-on. Innen indult minden
A U.S. Bank fiókja a South Rainbow Boulevard-on. Innen indult minden
Fotó: Google Maps

A rendőrségi jelentés szerint H. egy családi házhoz érve belelőtt az épület hátsó üvegajtajába, átszaladt a házon, és a bejárati ajtón át menekült tovább. Egy újabb házhoz ért, és egy nyitott ablakon próbált bemászni, de a házigazda, Mark Schwendener résen volt, és rálőtt a férfira, aztán utánament a hátsó udvarra, és eleresztett egy újabb lövést is.

A Rapid Cash a West Sahara Avenuen. Itt vették a jelet a rendőrök.
A Rapid Cash a West Sahara Avenuen. Itt vették a jelet a rendőrök.
Fotó: Google Maps

Nem tudni, hogy a lövés talált-e, de az üldözésben részt vevő egyik rendőr, a 29 éves James Larosa biztosan megsebesítette H-t. A magyar férfit, aki azt vallotta, hogy szüksége volt a pénzre, letartóztatták és kórházba vitték. Emberölési kísérlettel, rablással, a rendőrséggel való szembeszegüléssel és magánlaksértéssel vádolják.

Ezen a házon szaladt át H. Tamás
Ezen a házon szaladt át H. Tamás
Fotó: Google Maps

H. Tamás illegálisan, lejárt diák- és munkavállalói vízummal tartózkodik az Egyesült Államokban. A férfi Los Angeles-i lakos, múlt csütörtökön érkezett Las Vegasba.