Salamon
8 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Egy magyar nő adta el a legtöbb Bugattit

2013.02.08. 08:55 Módosítva: 2013.02.08. 08:58
Krizsán Anita
Krizsán Anita
Fotó: Linkedin

A magyar származású Krizsán Anita lett az év legsikeresebb üzletkötője az egyedi kivitelezésű, méregdrága luxusautókat gyártó Bugattinál – írja a Daily Mail. A magyar üzletasszony tizenegy darabot adott el az egyenként egy-másfél millió fontos (340-510 millió forint) Bugatti Veyron sportkocsikból, amivel messze túlszárnyalta a többi kereskedőt, akik többnyire beérik évi három autó eladásával.

A Londonban élő nő jól érvényesül a férfiközpontú autóvilágban, próbálja viccesen felfogni, ha vásárlói férfi nemű eladót kérnek maguknak. „Ez többnyire kulturális alapú, de amint észreveszik, hogy értek az autóhoz, a falak leomlanak” – állítja Krizsán Anita. A sikeres kereskedő maga nem luxusautóval, hanem egy dízel Volkswagen Golffal jár, ami szerinte illik az életstílusához, de nem utasítaná vissza, ha felkínálnának neki egy Bugatitt.

A franciául és oroszul is beszélő 39 éves nőnek többnyire közel-keleti és orosz ügyfelei vannak, akikhez személyesen viszi el a kocsikulcsot – ebben az árkategóriában ez a természetes.

Az egyébként akár 410 km/órás végsebességre is képes Bugatti sportkocsikat az alapító korábbi otthonában, a francia Elzászban található Molsheim nevű városkában kézzel szerelik össze. A vásárlásnak az is része, hogy minden potenciális vevőt meghívnak ide, ahol a cég hivatalos tesztpilótájával, Pierre-Henri Raphanellel együtt próbálhatják ki jövendőbeli csodaautójukat.