Síközpontban üldözik a rendőrvadászt

2013.02.08. 20:59

A Los Angeles feletti hegyekben lévő síközpontban, Big Bearben folytatódik a hajtóvadászat a társait meggyilkoló exrendőr, Christopher Dorner után, írja a BBC. A hatóságok különleges keresőcsapattal, helikopterekkel és kutyákkal vannak Dorner nyomában.

Bár a nyomozás fókuszában ez a terület van, a keresés a környező államokra és Észak-Mexikóra is kiterjed. A nyomok ugyan ide vezettek, a rendőrség szerint ugyanakkor elképzelhető, hogy Dorner félrevezeti őket és valójában dél felé tart. Az egykori mesterlövész a nyomozók szerint fel van fegyverkezve.

Dornert három gyilkossággal gyanúsítják. Csütörtök reggel rálőtt két rendőrre Corona városban, majd két másikra Riverside-ban is. A megtámadott rendőrök közül egy meghalt, egyikük súlyosan megsérült, a harmadikat pedig súrolta a golyó.

Szerdán gyanústották meg egy vasárnapi irvine-i kettős gyilkosság elkövetőjeként. Monica Quan és vőlegénye holttestét vasárnap találták meg autójukban. A nő apja, egy azóta már nyugalmazott rendőr képviselte Dornert kirúgása előtt a fegyelmi ügyében.

Dorner akkor már erőszakkal fenyegetett több Los Angeles-i rendőrt. „Gerillaháborút fogok folytatni a Los Angeles-i rendőrök ellen, legyenek éppen szolgálatban vagy sem” – írta egy levelében a CNN-nel szerződésben álló helyi KTLA tévé. Levelében azt állította, hogy azért mentették fel a szolgálatból, mert egy kollégáját indokolatlanul erőszakos fellépéssel vádolta. Dorner rasszizmusra is panaszkodott.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport