11 éves fiú volt Nemo első áldozata

2013.02.09. 22:55

Megfulladt az autó belsejébe visszaáramló kipufogógáz miatt egy 11 éves fiú Bostonban. A gyerek az apjával épp a rekordmennyiségű hó fogságából akarta kiásni az utcán parkoló autót, de fázott, így beült a kocsiba, és beindította a motort, hogy kicsit átmelegedjen.

Az autó kipufogója azonban még a hó alatt volt, így a mérgező gáz nem jutott ki a szabadba. Két szomszéd próbált segíteni, szívmasszázst és mesterséges légzést is alkalmaztak, egy rövid időre a fiú légzése is újraindult. A helyszínre érkező tűzoltók és a mentősök is folytatták a szívmasszázst, de a fiú röviddel a kórházba szállítást követően meghalt. A fiú apját szívroham miatt vitték kórházba.

A hatóságok külön felhívták a lakosság figyelmét arra, hogy a szokatlanul sok, akár kilencven centiméteres hó különleges figyelmet igényel, például érdemes először az autók hátulját szabaddá tenni. Stephen Coan, az állami tűzoltóság vezetője arra is figyelmeztette a lakosokat, hogy a házak fűtésrendszerének szellőzőinek átjárhatóságát is ellenőrizni kell, az áramtermelésre használt dízelgenerátorokat pedig csak a lakáson kívül szabad beindítani.

Szükségállapot

Az északkeleti országrészben szombat hajnalra már 700 ezer háztartás és vállalkozás volt áramszolgáltatás nélkül. Massachusetts, Connecticut, Rhode Island, Maine és New York államokban szükségállapotot hirdettek ki pénteken.

A Massachusetts államban, Plymouth közelében található Pilgrim atomerűmű is leállt a vihar miatt, de a hatóságok szerint nem volt közvetlen balesetveszély. A 133 kilométeres óránkénti sebességet is elérő széllökések fákat csavarnak ki, de a távvezetékeket már a rájuk hulló nagy mennyiségű hó súlya is leszakíthatja.

A nemzeti gárda több mint nyolcszáz tagját riasztották, hogy segítsenek az utakon rekedt embereknek. Eddig négy ember vesztette életét a hóviharban, főleg közlekedési balesetek miatt.

A Nemo névre keresztelt vihar miatt 4300 repülőjáratot töröltek pénteken és szombaton, ezek többsége New Yorkba, illetve Bostonba tartott volna, vagy onnan szállt volna fel. A két város repülőtereit péntek délután lezárták. Bostonban fél négytől leállt a tömegközlekedés. Itt szombaton zárva vannak az iskolák, de péntektől New Yorkban, Connecticutban, és Massachusettsben sem volt tanítás. Az Észak-Amerikai Profi Jégkorongliga, az NHL alapszakaszában a Boston Bruins fogadta volna a Tampa Bay Lightnings csapatát, de a meccset elhalasztották. A két csapat ugyan eljutott a stadionba, de a rendezők inkább úgy határoztak, hogy nem sodorják bajba az esetleg útnak induló rajongókat.

Massachusetts kormányzója, Deval Patrick betiltott minden nem mindenképpen szükséges közlekedést az állam útjain. Az érintett államokban mindenkit figyelmeztettek, hogy halmozzanak fel ételkészleteket. Portlandben, Maine államban 81 centiméter hó hullott, ezzel megdőlt az 1979 óta érvényben lévő rekord.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport