Salamon
10 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Agyonvertek egy boszniai katolikus papot

2013.02.10. 15:49

Holtan találtak otthonában egy bosznia-hercegovinai plébánost, akit feltehetőleg kővel vertek agyon ismeretlen tettesek - közölte a boszniai és a horvát sajtó vasárnap. Mile Ivancic holttestét a bejárónő találta meg szombaton. A rendőrség megerősítette, hogy a boncolás eredményei gyilkosságra utalnak. A lelkészt feltehetőleg azzal a kővel verték agyon pénteken, amelyet a hatóságok a helyszínen megtaláltak - írta az index.hr portál.

A 78 éves pap 1997 óta szolgált a horvátországi Gospic-Senj Egyházmegyéhez tartozó, Bihac környéki Zavalje egyházközségben. Az index.hr a boszniai rendőrségre hivatkozva emlékeztetett arra, hogy február elsején betörés történt a zavaljei plébánián. Az otthon tartózkodó lelkész nem ismerte fel a maszkot viselő betörőket. Karácsony előtt is volt egy betörés, akkor ismeretlenek elloptak 25 ezer kunát (mintegy 3300 eurót) a lelkészi hivatalból.

A Dnevni avaz című boszniai lap értesülései szerint a meggyilkolt lelkész a napokban vette fel horvátországi nyugdíját. A rendőrség gyilkosság elkövetésének gyanújával ismeretlen tettesek ellen indított nyomozást. A hatóságok még vizsgálják, hogy a bűntettet nyereségvágyból követték-e el - írták a helyi médiumok.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport