Emma
9 °C
26 °C

Sarokba szorították a rendőrgyilkos rendőrt

2013.02.12. 23:50

Egy hetes hajtóvadászat után az FBI utolérte a Los Angeles-i exrendőr Chris Dornert, aki február elején három embert lőtt agyon, és azóta is szökésben van. Az AP hírügynökség jelentése szerint Dorner San Bernardino városának környékén a hegyekben, a Big Bear tónál bujkált (a környék egyébként közkedvelt síparadicsom Dél-Kaliforniában).

A helyi seriff hivatala arról tájékoztatta a médiát, hogy az üldözés közben újabb két rendőrt sebesített meg a szökevény, akiket helikopterrel szállítottak kórházba. Dorner egy lopott autóval menekült, az elhagyott kocsi tűnt fel az egy hete rá vadászó rendőröknek. A környéket lezárták, a szökevény a hírek szerint az erdőben egy kunyhóban barikádozta el magát. A helyzete ugyan kilátástalan, de nem adta meg magát.

Dornert homályos körülmények között rúgták ki az állásából, miután egy kollégáját indokolatlanul erőszakos fellépéssel vádolta meg. Ezután azzal fenyegette meg a rendőrséget, hogy gerillaháborút indít ellenük, és lelőtte volt főnökének lányát, és annak vőlegényét. Később rálőtt két rendőrre Corona városában, és később menekülés közben még két másikra Riverdale-ben. Az egyik rendőr belehalt sérüléseibe.

Dorner eleinte déli irányba menekült, San Diegóban megpróbált ellopni egy hajót, és Mexikóba szökni vele, de nem sikerült, így a szárazföld belseje felé vette az irány, és a hegyekben próbált elbújni a nyakábal loholó rendőrök és az FBI elől. A hatóságok kutyákkal és hőkereső kamerákkal felszerelt helikopterekkel fésülték át a környéket. Dornert különösen veszéley, jól felfegyverzett, és fegyveres harcra alaposan kiképzett emberként jellemzik a híradások, aki a rendőrség előtt a haditengerészetnél szolgált.