Szabina
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Megölte magát a rendőrgyilkos exrendőr

2013.02.13. 08:13 Módosítva: 2013.02.13. 09:30

Végzett magával az ellene indított kommandós akció közben kedden az az amerikai exrendőr, akit egy volt kollégája és további két ember meggyilkolása miatt kerestek a hatóságok - közölte egy rendőrségi tisztségviselő.

Az FBI egyhetes hajtóvadászat után talált rá a Los Angeles-i exrendőr Chris Dornerre, aki február elején három embert lőtt agyon, és azóta is szökésben volt. Az AP hírügynökség jelentése szerint Dorner San Bernardino városának környékén a hegyekben, a Big Bear tónál bujkált (a környék egyébként közkedvelt síparadicsom Dél-Kaliforniában). A helyi seriff hivatala arról tájékoztatta a médiát, hogy az üldözés közben a szökevény újabb két rendőrt sebesített meg, akiket helikopterrel szállítottak kórházba. Dorner egy lopott autóval menekült, az elhagyott kocsi tűnt fel az egy hete rá vadászó rendőröknek. A környéket lezárták, a szökevény a hírek szerint az erdőben egy kunyhóban barikádozta el magát.

Az épületet a rendőrök körülvették, majd kommandósok megrohamozták. A név nélkül nyilatkozó rendőrségi forrás szerint az akció résztvevői odabentről egy lövést hallottak, majd közvetlenül ezután a ház lángba borult. A rendőrök a tűzoltás befejezését várják, hogy átkutathassák a romokat, és kiemelhessék, azonosíthassák Dorner holttestét.

Dornert homályos körülmények között rúgták ki az állásából, miután egy kollégáját indokolatlanul erőszakos fellépéssel vádolta meg. Ezután azzal fenyegette meg a rendőrséget, hogy gerillaháborút indít ellenük, és lelőtte volt főnökének lányát, és annak vőlegényét. Később rálőtt két rendőrre Corona városában, és később menekülés közben még két másikra Riverdale-ben. Az egyik rendőr belehalt sérüléseibe. Dorner eleinde déli irányba menekült, San Diegóban megpróbált ellopni egy hajót, és Mexikóba szökni vele, de nem sikerült, így a szárazföld belseje felé vette az irány, és a hegyekben próbált elbújni a nyakában loholó rendőrök és az FBI elől. A hatóságok kutyákkal és hőkereső kamerákkal felszerelt helikopterekkel fésülték át a környéket. Dornert különösen veszélyes, jól felfegyverzett, és fegyveres harcra alaposan kiképzett emberként jellemzik a híradások, aki a rendőrség előtt a haditengerészetnél szolgált.

15%
3499 Ft
2975 Ft
15%
4290 Ft
3647 Ft