Előd
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Elfogták a spanyol turisták megerőszakolóit

2013.02.14. 06:25

A mexikói hatóságok őrizetbe vettek hat férfit, akik beismerték, hogy múlt héten Acapulcóban ők erőszakolták meg egy spanyol turista társaság női tagjait – jelentette be szerdán Jesus Murillo mexikói főügyész. Sajtótájékoztatóján a főügyész elmondta, hogy az őrizetesek "mindent beismertek".

Február 4-re virradó éjjel álarcos férfiak hatoltak be egy Acapulco külterületén lévő tengerparti házba, amelyben 12 spanyol és egy mexikói turista tartózkodott. A férfiakat megkötözték, a nőket pedig – az egyetlen mexikói kivételével – megerőszakolták.

A brutális bűncselekmény, amelynek híre az egész világot bejárta, tovább rontotta a Csendes-óceán partján fekvő nyaralóhely kegyetlen lefejezések és a drogkartellek közötti leszámolások miatt amúgy is megrendült hírnevét.

A főügyész elmondta, hogy az egyik tettest kedden, öt társát pedig másnap fogták el. Egy hetedik tettes még szökésben van. Helyi tisztségviselők szerint a hatóságoknak tárgyi bizonyítékaik vannak a gyanúsítottak ellen.

Acapulco polgármestere, Luis Walton a múlt héten hatalmas médiafelzúdulást váltott ki, mikor megpróbálta kisebbíteni a turisták elleni támadás jelentőségét, azt állítva, hogy az "bárhol másutt a világon" megtörténhetett volna, mégis súlyos csorbát ejtett az ország egyik leghíresebb idegenforgalmi célpontjának arculatán.

Acapulco a legnagyobb város Guerrero államban, amelyet az utóbbi időben egyre inkább elborított a kábítószer-kereskedelemmel összefüggő bűnözés, arra kényszerítve a kisebb települések elkeseredett lakosságát, hogy saját "közösségi rendőrséget" szervezzenek. A bűnözés tavaly Mexikó "gyilkossági fővárosává" tette Acapulcót, amelynek mintegy 800 ezer lakossára több mint ezer gyilkosság jutott a médiabeszámolók szerint.

Enrique Pena Nieto mexikói elnök a héten tette közzé programját, hogy visszaszorítsa a bűnözést, amely azután szabadult el, hogy elődje Felipe Calderón átfogó hadjáratot indított a drogkartellek felszámolására.

15%
3990 Ft
3392 Ft
15%
4290 Ft
3647 Ft