A britek fele a kilépne az EU-ból

2013.02.18. 10:59

A brit választópolgárok fele egy mostani népszavazáson arra adná voksát, hogy Nagy-Britannia lépjen ki az EU-ból, és mindössze egyharmaduk szavazna a brit uniós tagság fenntartására a Financial Times új, hétfőn ismertetett felmérése szerint.

A londoni gazdasági napilap megbízásából a Harris Interactive közvélemény-kutató cég által elvégzett országos felmérés kimutatta, hogy a brit választóknak pontosan az 50 százaléka a kilépésre, 33 százaléka a bennmaradásra szavazna. A bizonytalanok aránya 17 százalék.

David Cameron brit miniszterelnök a múlt hónapban jelentette be, hogy a 2015-ben kezdődő következő parlamenti ciklus első felében – vagyis öt éven belül – a brit választók népszavazáson dönthetnek Nagy-Britannia uniós tagságának jövőjéről. Az ügyesen megírt beszéd szerint a népszavazás az unió megerősítésére tett lépések eredményességét mérhetné.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla