Magyar fiatalokra támadtak Szabadkán

2013.02.18. 08:28

A szabadkai Pannon RTV televízió híradása szerint az incidens vasárnap hajnalban történt Szabadka központjában. A "tíznél is népesebb szerb ajkú társaság" azért támadt a magyar fiatalokra, mert magyarul beszéltek. A magyar fiatalok az egyik szórakozóhelyről át akartak menni egy másikba, és ekkor rájuk rontottak, és ütni kezdték őket.

„Az egyik szórakozóhelyről át szerettünk volna menni a másik szórakozóhelyre. Hajnali 2 óra környékén történt az eset a város központjában. Pontosan nem tudom, hogy miért kötöttek belénk, mert a barátomékat mentem oda csak megvédeni. Ott kapcsolódtam be az összeszólalkozásba, amikor hallottam, hogy mondták nekünk, beszéljünk szerbül, mert Szerbiában vagyunk” – mondta egyikük a Pannon TV-nek.

„Több mint valószínű, hogy egy bokszerrel kaptam a fejemre. A barátaim rögtön megindultak velem egy taxiba, és miközben engem próbáltak vezetni onnan, addig ők is kaptak rúgásokat, ütéseket” – számolt be a történtekről az áldozat, akinek az arcán mély sebet ejtett egy bokszer.

Mivel a támadóknál csavarhúzót is láttak, a fiatalok  megpróbáltak elmenekülni – számol be a Pannon tévé. Az orrán és az arcán megsérült férfi elmondta, hogy kettős állampolgár, és mivel Magyarországon él, ott kíván orvoshoz menni és feljelentést is ott tesz majd, mert nem bízik a szerb hatóságokban.

Pásztor István, a tartományi képviselőház és a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke szombaton tárgyalt Újvidéken Ivica Dacic miniszterelnökkel a vajdasági közbiztonsági helyzetről, és egyetértett vele abban, hogy felül kell vizsgálni a büntetőjogi előírások azon rendelkezéseit, amelyek a nemzetek közötti incidenseket szabályozzák. Abban is megállapodtak, hogy azokban a községekben, ahol az utóbbi időben etnikai indíttatású események történtek, a rendőrség mellett szükség esetén a csendőrséget is bevetik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport