Szabina
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Obama Tiger Woodsszal golfozott

2013.02.18. 06:44

Barack Obama elnökkel golfozott Tiger Woods egykori világelső golfozó vasárnap egy exkluzív floridai jacht- és golfklubban. Az elnök pénteken érkezett Floridába, miközben felesége és két lánya Coloradóban síelnek. Obama helyi idő szerint hétfő este utazik vissza Washingtonba. Tiger Woods Palm Cityben, a Floridian klubban csatlakozott az amerikai elnökhöz és kíséretéhez, Jim Crane houstoni üzletemberhez és Ron Kirk volt dallasi polgármesterhez.

A Floridában élő golfozó 2009-ben meglátogatta Obamát a Fehér Házban, de még sohasem játszottak együtt. Az elnök szenvedélyes amatőr golfjátékos. A Fehér Ház nem engedélyezte az újságíróknak, hogy tudósítsanak a vasárnapi floridai eseményről, emiatt több újságíró és egy újságíró-szervezet is tiltakozott.

Tiger Woods hosszú időn át a sportág ikonja volt, de 2009-től magánéleti botrányai és válása miatt több évre abbahagyta a játékot. Woodsról egy botrány kapcsán kiderült, hogy szexfüggő, amire ráment a házassága, és a szponzorai is elfordultak tőle. A golfozó újraépítette imidzsét, ma újra aktív, jelenleg a második a golfozók világranglistáján. Legutóbb három hete nyert meg egy golfversenyt San Diegóban.