Kegyetlen kivégzés Kaliforniában

2013.02.19. 21:47

Holtan talált egy nőt a rendőrség helyi idő szerint kedd hajnalban a kaliforniai Ladera Ranch nevű településen. A feltételezett tettes, egy húsz év körüli férfi egy terepjáróval menekült a szomszéd falu, Tustin felé, ahol újabb két embert sebesített meg, amikor elrabolt egy Dodge kisteherautót, írta a New York Times.

Az 55-ös autópályán menekült tovább, miközben folytatta a lövöldözést (vagy az autóból, vagy megállás után, ezt egyelőre nem tudni). Legalább három autót eltalált, és egy embert könnyebben megsebesített. A Santa Ana-i lehajtónál elhagyta az autópályát, és mivel fogytán volt a benzin, újabb autót próbált szerezni. Egy stoptáblánál kiparancsolta egy BMW sofőrjét az autójából, megparancsolta neki, hogy kezét tegye a tarkójára, majd az út szélén kivégezte.

Tustinba visszatérve a férfi ismét autót cserélt, ami újabb halálos áldozatot követelt. Orange városában a rendőrségnek sikerült azonosítania az autót. Amikor a férfi látta, hogy szorul a hurok, kiszállt az autóból, és öngyilkos lett. A tustini rendőrség közölte, hogy az ámokfutás elszigetelt esemény volt, és a települést nem fenyegeti további veszély. A mindezidáig azonosítatlan ámokfutó vadászpuskát használt.

Az események megrázták az álmos település lakóit. „Itt soha nem történik semmi" – mondta egy Ladera Ranch-i, kutyáját sétáltató férfi a Los Angeles Times riporterének. – A legrosszabb, ami itt szokott történni, hogy az embert megbüntetik, mert rossz helyen parkolt."

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport