Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újraválasztották az örmény elnököt

2013.02.19. 05:59

Újabb öt évre Szerzs Szargszján lesz Örményország elnöke. A hivatalban levő államfő a szavazatok 59 százalékát szerezte meg a hétfői elnökválasztáson.

A választás hivatalos eredményeit kedd hajnalban közölte az ország központi választási vbizottsága. A végeredmény szerint a kihívó, Rafi Hovaniszján, a volt külügyminiszter 37 százalékot szerzett. A részvételi arány 60 százalék volt.

A vesztes Hovaniszján nem ismeri el a vereségét, csalásokat emlegetett. A rendőrség "nyilvánvaló kitalációnak" nevezte a vádakat. A nemzetközi megfigyelők kedden teszik közzé jelentésüket.

Az elnökválasztás az örmény demokrácia tesztje is volt. A kaukázusi ország 1991-es függetlenné válása óta nem tudott gazdaságilag talpra állni. A lakosság több mint egyharmada a szegénységi küszöb alatt él, az elmúlt 21 évben egymillióan vándoroltak ki.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!