Előd
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Elárverezik a nápolyi maffiától elkobzott ékszereket

2013.02.20. 16:40

A camorrától az elmúlt években lefoglalt luxusórákat és ékszereket árvereznek el a bíróság megbízásából két részletben februárban Nápolyban. A csütörtöki és a február 28-i árverésen a kikiáltási ár a becsült érték húsz százaléka - írta a La Repubblica című olasz napilap.

A megvételre kínált tárgyak között található több Rolex és Cartier óra, egy gyémántberakású lápisznyakékkel díszített háromsoros gyöngynyaklánc, briliánsfülbevalók, egy hatkarátos gyémánt és öt, a 18. század második feléből származó óra. A bíróság épületében tartott árverésre csak szigorú ellenőrzést követőn lehet bejutni - meg kell akadályozni ugyanis a nem kívánatos személyek jelenlétét.

A nápolyi bíróság a jövőben további lefoglalt tárgyakat készül kalapács alá bocsátani. Ki akarják üríteni ugyanis az egykor bírósági székhelyként működő Castel Capuana vár alagsorában kialakított raktárt. Több mint húszezer katalogizált bizonyíték található itt, többek között érmék, történelmi fegyverek. A történelmi értékű tárgyakat egyszer majd egy önálló igazságügyi múzeumban szeretnék kiállítani.

15%
3990 Ft
3392 Ft
15%
4290 Ft
3647 Ft