Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C

Autósüldözés Párizsban: rendőröket tarolt le az üldözött terepjáró

2013.02.21. 12:26 Módosítva: 2013.02.21. 13:34

Két rendőr életét vesztette, egy harmadik pedig életveszélyesen megsérült csütörtökön, amikor a párizsi körgyűrűn haladó autójukba belerohant egy terepjáró. Ez utóbbit, amelynek sofőrje ittas állapotban, jogosítvány nélkül vezetett, egy másik rendőrautó üldözte - közölték rendőrségi források.

A rendőrautó és a szemtanúk szerint "elképesztő sebességgel" haladó terepjáró közti ütközés reggel 6 órakor történt a francia főváros körüli autópályán.

A négykerék-meghajtású járművet egy húsz év körüli férfi vezette, akinek korábban már volt dolga a rendőrséggel. A sofőrnek nem volt jogosítványa és ittas állapotban ült a volánhoz. Vérében 1,4 ezreléknyi alkoholt mértek. Franciaországban a vezetéskor megengedett véralkoholszint 0,5 ezrelék. A gépkocsi vezetőjét és utasát, egy szintén húsz év körüli, ittas állapotban lévő férfit őrizetbe vette a rendőrség.

Az első vizsgálatok szerint a Land Rover típusú terepjárót, amelyben a két férfi utazott, egy rendőrautó vette üldözőbe a körgyűrűn azután, hogy az többszörösen megsértette a közúti szabályokat.

A megengedettnél gyorsabban hajtó terepjáró egyelőre ismeretlen körülmények között először az őt üldöző rendőrautóval ütközött. A másik rendőrautót ezt követően értesítették a hatóságok. Ez utóbbi a rendőrségi források szerint feltehetően lassan haladva próbálta megállítani a száguldó terepjárót, amely hátulról belerohant.  • Vennék
  • Hírek