Virág
0 °C
2 °C

Kétszer is beszólt a franciákra az amerikai iparmágnás

2013.02.22. 21:14

Franciaországban „gyönyörűek a nők és jó a bor”, de „fogalmuk sincs arról, hogyan kell egy üzletet vezetni”, szólt be a francia ipari miniszternek Maurice Taylor, az amerikai Titan International gumiipari óriáscég vezérigazgatója. Maurice a héten egyszer már beszólt a franciáknak, akkor arról beszélt, hogy az "úgynevezett" munkások "napi három óra munkát" végeznek, a többi időt evéssel és fecsegéssel töltik, írja a Daily Telegraph.

Erre a nyilatkozatára válaszolt írásban a francia ipari miniszter, Arnaud Montebourg. Az írásban „szélsőségesnek és sértőnek” nevezte Taylor kijelentéseit, amelyek szerinte csak arról tanúskodnak, hogy „tökéletesen nincs tisztában azzal, miről is szól ez az ország”.

„Biztosíthatom róla, számolhat vele, hogy abroncsbehozatalát megduplázott odafigyeléssel vizsgáljuk majd” – fenyegetőzött az írásban a miniszter.

„Levele újabb bizonyítéka annak, hogy a francia politikai osztály mennyire nincs tisztában a világ valódi bajaival” – válaszolta pénteken Taylor. „Szélsőségesnek hív, de a legtöbb üzletember egyetértene velem, hogy bolond volnék dollármilliókat költeni egy francia kerékgyárra, hogy aztán a világ legmagasabb béreit fizessem” – írta. „Szélsőségesek a maga kormányában vannak, ők nem értenek az üzlethez. A maga kormánya hagyta, hogy a kommunista szakszervezetek őrültjei megsemmisítsék a legjobban fizető állásokat az országban” – írta még.

De talán a legkeményebb beszólása az volt, hogy vállalata sosem kérte, hogy csökkentsék a béreket. „Csak annyit, hogy ha már hét órányi munkáért fizetünk, abból legalább hatot le is dolgozzanak”.