Veszprémi nő a magyar légballonáldozat

2013.02.26. 21:46 Módosítva: 2013.02.26. 21:55

"Élete legszebb hetét kívánta megkoronázni a hőlégballon-kirándulással a 34 éves Gy. Zsuzsanna, a hétfői luxori tömegkatasztrófa magyar áldozata" - írja a Blikk.hu. A veszprémi hölgy brit szerelmével, Joseph B.-vel indult hajnalban a romantikus programra, az ókori Théba romjai és a Királyok Völgye feletti hőlégballonozásra napfelkelte idején. Zsuzsanna és angol párja egy hete tartózkodott Luxorban, és a tragédia másnapján indultak volna haza. Egy öt csillagos szállodában szálltak meg, a személyzet szerint rendkívül boldogok voltak együtt - írja a lap.

A 21 embert szállító hőlégballon kigyulladt, gáztartálya felrobbant, és a jármű egy cukornádültetvényre zuhant. A katasztrófát az egyiptomi kormányos és egy brit utas élte túl. A pilóta még idejében kiugrott, ennek köszönhette megmenekülését - számolt be korábban az MTI.

Egy biztonsági tisztségviselő elmondta, hogy a balesetnek a helyszínen 18 halálos áldozata volt, és mind a 18 holttestet megtalálták - tette hozzá. Azonosításukat a súlyos égési sérülések nehezítik. Egy ember később, a kórházban vesztette életét.

A Külügyminisztérium megkapta az egyiptomi hatóságoktól a hivatalos megerősítést arról, hogy a balesetben egy magyar állampolgár is meghalt. A tárca az MTI-hez eljuttatott közleményében hozzátette: a konzuli szolgálat haladéktalanul megkezdte a szükséges lépések megtételét.

Az összesen 19 áldozat halálát égési sérülések, illetve a súlyos becsapódáskor keletkezett sérülések okozták. Ez az egyik legsúlyosabb turistabaleset, amely Egyiptomban történt, és elemzők szerint az ország számára kulcsfontosságú idegenforgalmi ágazatot még mélyebb recesszióba taszítja. Szaad kormányzó bejelentette azt is, hogy a tragédia miatt ideiglenesen megtiltották a turisták hőlégballonos repültetését a kormányzóságban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport