Egyre többen lesznek öngyilkosok Kínában

2013.02.27. 18:53

Egyre több áldozatot szed a depresszió Kínában, ahol hárompercenként követnek el depressziósok öngyilkosságot. Ugyanezen idő alatt 11 másik ember kísérli meg eldobni az életét.

Kínában évente 287 ezer ember vet véget önkezével életének, és 2 millióan vannak azok, akik fontolgatják az öngyilkosságot, hetven százalékuk depresszió miatt – írta a China Daily című angol nyelvű napilap szerdán.

Egy nemrégiben készült felmérés szerint a kínaiak 2,5 százaléka él súlyos depresszióval. A kelet-kínai Nanking kórházi szakintézményében például évente csaknem 100 ezren jelentkeznek orvosi konzultációkra. Az elmúlt négy évben több mint 6300 beteget vettek fel kórházi kezelésre. Kínában a 15 és 34 év közötti korosztályban az öngyilkosság a vezető halálozási ok, és a szakemberek szerint a depresszió hússzorosára növeli az öngyilkossági hajlamot.

A China Daily által idézett orvosok szerint a depresszió kezelésében Kína messze elmarad a nyugati országoktól, kevés a jól képzett szakember, és a szakmán belül vita van a pszichológusok, valamint a gyógyszeres kezelés szerepéről.

Az egyik orvos szerint a kormányzattól a depressziós betegek nem kapnak elegendő figyelmet, a depresszió és a kapcsolódó betegségek például nem tartoznak a társadalombiztosítás által támogatott kategóriába. Ezért is van szerinte, hogy sokan eleve nem fordulnak orvoshoz.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport