Lövöldözés Svájcban, több halott

2013.02.27. 12:32 Módosítva: 2013.02.27. 16:56

Szerda reggel kilenc körül egy férfi lövöldözni kezdett a svájci Luzern város közelében, a Kronospan fafeldolgozó üzemnél  az étkezdében, írja a BBC. Hárman meghaltak, heten megsebesültek, hat sérült állapota súlyos.

Az üzem egyik dolgozója volt a lövöldöző, ő is az áldozatok között van. A 42 éves lövöldöző tíz éve volt az üzem alkalmazottja. Az egyik munkatársa szerint mentális problémái voltak, és sokat változott az elmúlt időszakban.

A rendőrség nem árult el semmit az esetleges indítékokról. Annyit tudni, hogy nem véletlenszerűen választotta ki az áldozatokat. Először a folyosókon nyitott tüzet, majd az étkezőben lövöldözött.

A Kronospan néhány napja azzal a bejelentéssel került be a lapokba, hogy fahiány miatt vissza kell fogniuk a termelést. Az üzemben több százan dolgoznak,

Svájcban nagyon sok embernek van fegyvere, az ország ebben a világelsők közt van - a hadsereg tartalékosai kötelesek otthonukban tartani kézifegyverüket. Ennek ellenére viszonylag alacsony a fegyveres bűncselekmények száma.

A közelmúltban, januárban történt mégis egy hasonló eset. Utcai járókelőkre lövöldözött egy férfi Valais kanton Daillon falujában. Három embert megölt, kettőt megsebesített. A férfi a kiérkező rendőrökre is rálőtt, őt is megsebesítették, mielőtt elfogták volna.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport