Újból megnyílt a föld Floridában

2013.03.05. 19:48
Hétfőn újból megnyílt a föld Floridában, de ezúttal nem nyelt el senkit. A második víznyelő tölcsér csupán másfél méter mély, szélessége viszont csaknem 4 méter.

Az újabb lyuk pár kilométerre van attól, amely múlt héten csütörtök éjjel keletkezett egy férfi hálószobájában, nyomtalanul elnyelve az illetőt. A helyi önkormányzat szóvivője azt mondta, hogy a két víznyelő között nincs geológiai kapcsolat.

A csütörtökön keletkezett lyuk 9 méter széles és 18 méter mély. Feltárása rendkívül veszélyes, mert még tágul. A víznyelő miatt három ház vált használhatatlanná. A hétfői lyuk nem tett kárt épületben, jóllehet két ház között alakult ki.

Eltűnt a föld gyomrában, sosem találták meg

Hasonló tragédia történt csütörtök este, amikor egy férfit nyelt el a megnyíló föld. Jeremy Bush a testvére, Jeff Bush sikoltozását hallotta, előtte pedig óriási zajt. A házban lakó többi ember nem sérült meg, de biztonsági okokból őket és a közelben lévő házakban élőket is kilakoltatták.

Jeff Busht három napig próbálták kimenteni, miután hálószobája alatt megnyílt a föld, ő pedig a mélybe zuhant - írja a CNN. Mivel egyértelmű volt, hogy ennyi napot nem élt volna túl, feladták a férfi keresését. A hatóságok szerint a föld által elnyelt Jeff Bush hálószobája alatti 6 méter széles és körülbelül 17 méter mély víznyelő egyre nagyobb lesz, vagyis idővel az egész házat elnyelheti a föld.

Floridában a szivacsos szerkezetű talaj miatt keletkeznek víznyelők, a savas esők üregeket marnak ki belőle..

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport